זרעי שומר הם גרגרי צמח השומר, ויש להם טעם קל של אניס. הם משמשים בתיבול במטבחים שונים, בעיקר במזרח התיכון ובאזור הים התיכון. הם יכולים להוסיף טעם ייחודי למנות כמו סלטים, דגים, או תבשילים. יש להם גם יתרונות בריאותיים, כמו סיוע בעיכול ושיפור בריאות מערכת העיכול.
יש לך מתכון מסוים שבו אתה רוצה להשתמש בזרעי שומר?
- שימושים קולינריים: זרעי שומר יכולים לשמש כתבלין במגוון מנות. לדוגמה, אפשר להוסיפם לרטבים, תבשילים, חמוצים, ולעיתים גם למאפים. הם גם נהדרים בתערובות תיבול כמו “חמאת שומר” או “תערובת תיבול מזרחית”.
- יתרונות בריאותיים: מעבר לסיוע בעיכול, זרעי שומר עשירים בנוגדי חמצון ובוויטמינים כמו ויטמין C וויטמין A. הם יכולים גם לתמוך בתפקוד הכבד ולסייע בהפחתת דלקות.
- שימושים רפואיים: לעיתים נעשה שימוש בזרעי שומר ברפואה העממית כדי להקל על בעיות כמו שיעול, כאבי בטן, ואי נוחות במערכת העיכול.
- תכונות נוספות: יש להם טעם מתוק ומעט פיקנטי, והשימוש בהם יכול להוסיף עומק ועושר טעמים למנות שונות.