תמרים

סוגי תמרים

מהה התכונות העיקריות של  תמרים


לתמרים יש מספר תכונות תזונתיות ובריאותיות חשובות, מה שהופך אותם למזון בעל ערך רב:


עשירים בסיבים תזונתיים  – תמרים מכילים כמות גבוהה של סיבים המסייעים לעיכול בריא ומונעים עצירות. הם גם יכולים לעזור בהורדת רמות הכולסטרול.


עשירים באנרגיה  – תמרים מספקים הרבה אנרגיה בצורה של סוכרים טבעיים כמו גלוקוז, פרוקטוז וסוכרוז, מה שהופך אותם לחטיף מצוין לפני או אחרי פעילות גופנית.


מקור למינרלים חיוניים – תמרים עשירים באשלגן, מגנזיום, ברזל, נחושת ומנגן, כל אלו חשובים לשמירה על תפקוד תקין של הגוף.


מכילים נוגדי חמצון  – תמרים מכילים פוליפנולים, קרוטנואידים ופלבנואידים, שהם נוגדי חמצון שעשויים להגן על התאים מנזקים ולתרום להפחתת דלקות ולמניעת מחלות.


דלים בשומן  – הם אינם מכילים שומן כמעט בכלל, ולכן מהווים מזון בריא למי שמחפש להימנע משומנים מיותרים.

צבע מאכל אדום


מקור לויטמינים  – התמרים עשירים בויטמינים מקבוצת B (כמו B6) המסייעים לחילוף חומרים, ותורמים לבריאות העור ומערכת העצבים.


בריאות הלב  – הודות לתכולת האשלגן הגבוהה והסיבים התזונתיים, תמרים יכולים לתרום לאיזון לחץ הדם ולשיפור בריאות הלב.


בזכות כל התכונות הללו, התמרים נחשבים למזון-על טבעי שיכול להועיל במגוון תחומים בריאותיים.

רוצה לדעת על עוד סוגי תמרים?